Have you installed Microsoft’s SMTP Patch?

Posted by Jack Cook on Nov 17, 2008

closeThis post was published 6 years 9 days ago which may make its actuality or expire date not be valid anymore. This site is not responsible for any misunderstanding.

mj If so, did you have an issue?  If not, be aware that there might be an issue where it could delete your email Accounts as it did with Mike Temporale over at Mobile Jaw.  The patch was released to fix an issue with sending email on your Windows Mobile 6.1 device but Mike has 3 issues that you might want to read about before you install the patch.

#1 The patch will restart your device without warning.

#2 The device restarts in Flight Mode.

#3 And biggest issue – All of your IMAP or POP accounts could be deleted or inaccessible.

If you are considering installing this patch, check out Mike’s article first before you install.  If you have installed, did you have any issues?  It so, maybe you can take a moment to add a comment to tell us your experience so others can benefit for it.

Jack Cook (2711 Posts) - Website | Twitter | Facebook


Jack spent 35 years teaching mathematics, worked as a Dean of Students, and completed his career as a Principal of a suburban school just outside of Boston, Massachusetts. Throughout his years in public education, the computer field has always sparked an interest in him.In his early years as a teacher, he became proficient with computers by teaching himself “BASIC” with an old HP card reader. Handheld computers soon became his passion where he eventually focused his attention on the HP iPAQ. Jack participates in several discussion groups and is currently serving as Senior Editor on Mobilitysite, serves as a moderator in the Microsoft Windows Phone forums and maintains his personal site, Experience Mobility. Jack brings to the mobile device community, news, events, and reviews that generate the same passion in handheld’s that he has had.

ADVERTISEMENT

  • http://www.mobilitysite.com breley

    I installed this on my SCH-i760 and didn’t notice any issues, except that the device shut off instead of restarting.

  • http://experiencemobility.com Jack Cook

    There was a reply from the Outlook Mobile team:

    we’re aware that this is happening and so far are only able to reproduce it on the Blackjack II as you mentioned here.

    The problem we are seeing is not that the accounts are being deleted, but we’re unable to load them. If you uninstall the patch you’ll see that the accounts will load again.

    We’re still investigating the issue and are trying to work towards a new version of the patch.

    We’ll update our team blog as we learn more.

    http://blogs.msdn.com/outlook_mobile/default.aspx

    Special thanks to Johan for passing on that info!

  • rickb

    Installed the patch on a Q9 without issue. It shut the phone off but caused no other problems.

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.

Polls

Would you use Bing on an iPhone?

View Results

Loading ... Loading ...

About Mobilitysite

Warning: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 2: parser error : AttValue: " or ' expected in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): ^ in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 2: parser error : attributes construct error in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): ^ in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 2: parser error : Couldn't find end of Start Tag html line 2 in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): ^ in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 2: parser error : Extra content at the end of the document in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Warning: SimpleXMLElement::__construct(): ^ in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144 Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'String could not be parsed as XML' in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php:144 Stack trace: #0 /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php(144): SimpleXMLElement->__construct('...') #1 /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/single.php(76): include('/home/mobilitys...') #2 /home/mobilitysite/public_html/wp-includes/template-loader.php(34): include('/home/mobilitys...') #3 /home/mobilitysite/public_html/wp-blog-header.php(16): require_once('/home/mobilitys...') #4 /home/mobilitysite/public_html/index.php(17): require('/home/mobilitys...') #5 {main} thrown in /home/mobilitysite/public_html/wp-content/themes/tinynews/page_sidebar.php on line 144