Notices

X30 Hardware Troubles Axim X30 Hardware Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 10-02-04, 12:32 PM   #1
Aximsite Prospect
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mad unable to connect to internet by WLAN

i got my X30 now and configured it correctly (hope so)
the dell wlan utility says i have excellent connection to my network.
wlan router (vigor 2500we) ip 192.168.1.1
x30 ip 192.168.1.50
three other desktop have ip -20 to -40

i configured the standard gateway on the x30 to
the router ip: 192.168.1.1, as all other desktops have,
with every pc i can surf the internet,
but i cannot browse with my x30 in the internet.

the only exception is, if i start activesync on my laptop, i can surf with the x30 via the USD connection, which i really do not prefer. why do i have a wlan x30 but cannot use it ?

does anybody have an idea how to solve the problem ?

thx
ikea
ikea is offline   Reply With Quote
Sponsor Ads
Old 10-02-04, 12:42 PM   #2
Aximsite Veteran
 
FallN's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2,474
Device: HP iPaq 6945
Carrier: T-Mobile
Thanked 1 Time in 1 Post
Consult IkeHiker's WiFi Guide for help: www.wifi.aximsite.cum

Best of luck. :approve:
__________________
HP iPaq hw6945
Dell Axim X30 High

Think Outside Bluetooth Keyboard
Think Outside Bluetooth Mouse

SanDisk 1GB SD Card
SanDisk 256MB SD Card
2 x Dell 950 Battery
SiPix Pocket Printer
2 x Sena Leather Case
Sumdex 4-in-1 Stylus
HP iPaq h6315 (SOLD)
Dell Axim X3i Advance (SOLD)
Dell Foldable Keyboard (SOLD)
RhinoSkin Aluminum Case (SOLD)
Piel Frama Leather Case (SOLD)
Krusell Leather Case (SOLD)
Dell 1800 Battery (SOLD)
Dell Screen Protectors (SOLD)
Boxwave ClearTouch Crystal (DEFECTIVE)
FallN is offline   Reply With Quote
Old 10-02-04, 01:01 PM   #3
Aximsite Prospect
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
i did check that page, but i didn't help at all
ikea is offline   Reply With Quote
Old 10-03-04, 01:37 PM   #4
Aximsite Prospect
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bergen/Norway
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
have u put inn DNS??
That might help

Stoffer
Stoffer is offline   Reply With Quote
Old 10-03-04, 06:46 PM   #5
Aximsite Hall of Fame
 
ikehiker's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 8,838
Thanked 3 Times in 1 Post
Originally Posted by ikea
i did check that page, but i didn't help at all
Did you notice the PowerSave issue described under the Troubleshooting section? That's the most common issue with not being able to connect to web sites with the X30.
__________________
-Ike-

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ikehiker is offline   Reply With Quote
Old 10-03-04, 08:28 PM   #6
Aximsite Prospect
 
fuelrack's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cherry Hill NJ
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have found it useful to routinely go to wlan utility, check advanced, and then network trobleshooting. more often then not, while the connection shows good quality, the x30 shows a zeroed IP address. Clicking on repair usually fixes this, but sometimes I have to do a softreset. It's annoying, but I have leraned to live with the symptom and the fix.
fuelrack is offline   Reply With Quote
Reply

Sponsor Ads

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:29 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0 (Unregistered)
Copyright 2003-10 Mobilitysite.com